Orientering

MSOK orientering 2024

Som orienterare kan man springa hur mycket som helst eller bara någon gång då och då. Här nedan kommer lite info om aktiviteter (1/5-4/8) som ol-sektionen vill tipsa om. Mer information och övriga aktiviteter hittar du på eventor.orientering.se Vill du vara med på något glöm inte att anmäla dig i tid. Behöver du hjälp mad anmälan så kontakta Annika eller Pontus.

DatumAktivitetAnmälan senastInformation
1/5Dubbeljakten25/42 tävlingar i Ulricehamn fm+em
7/5Vårcup Tidaholm3/5?Träning/tävling för kretsen (Falköping, Mullsjö och Tidaholm)
14/5Vårcup Gudhem10/5?Träning/tävling för kretsen (Falköping, Mullsjö och Tidaholm)
19/5DM sprint och sprintstafett Lidköping12/5 resp 11/5Anmälan till sprint på eventor. Intresseanmälan till sprintstafett till Annika senast 11/5. Alla kan vara med. Kul om många hänger på!
21/5Vårcup Falköping17/5?Träning/tävling för kretsen (Falköping, Mullsjö och Tidaholm)
31/5Vårcup Mullsjö26/5Kvällstävling, tacokväll och övernattning för de som vill. Egenkostnad 100kr för tacokväll, övernattning och frukost
1-2/6Wettersol Tour26/5Sprintorientering i Bankeryd och Habo. Superkul!
9/6Sommarlandsprinten2/6 ?Klubben betalar anmälningsvagift för barn och halva anmälningsavgiften för vuxna medlemmar. Extrakostnad för entré (mycket lägre än normalt inträde)  betalar var och en.
16/6-20/6O-camp19/5Orienteringsläger för ungdomar 13-18 år. Även för nybörjare. Vid intresse kontakta Annika
2/7Träning vid L:a Havsjön30/6?Träning och bad på fina Hökensås
2/8-4/8Ungdomens 10-mila (och vanliga tävlingar)20/6Intresseanmälan U-10mila till Annika senast 20/6 för att kunna samordna lag med andra klubbar.

Kontakt orientering:

Pontus Kronmarker 0703933573,  Annika Westh 0767689807


Övrigt som är bra att känna till.

När man springer orientering behöver man ha heltäckande klädsel på ben och bål. Linne är ok. Det finns speciella orienteringsskor men det går också bra att springa i terrängskor eller löparskor (kan dock bli lite halt).

Stämplingsystemet på tävlingar är oftast sport-ident. Vill du bara testa på orientering så kan du låna eller hyra en sportident-pinne. De som springer mer brukar köpa en egen. Du kan låna en enklare kompass av klubben men det kan vara bra att ha en egen.

Orienteringstävlingar brukar vara för alla åldrar och nivåer. Du kan tävla som nybörjare, som motionär och elit. Behöver du hjälp att välja klass går det bra att kontakta någon i orienteringssektionen.

Klubben står för anmälningsavgifter för barn och ungdomar.

För vuxna gäller att klubben står för halva anmälningsavgiften men max 200kr/tävling och max 3000kr/år.

Vid efteranmälan och ej start så står man själv för kostnaden.

Avgifter faktureras från klubben i jan/feb nästkommande år.

På tävlingar finns det ofta möjlighet att köpa fika, korv/hamburgare. Det går också bra att ta med egen fika. Många brukar stanna, snacka, fika och umgås en liten stund efter eget lopp.  

Toaletter på tävlingar är ofta bajamajor eller andra toaletter av enklare slag. Kan vara bra att vara förberedd på detta. Duschmöjligheter brukar det stå om på tävlingsinbjudan.

För riktigt små barn finns det ofta knatteknat dvs en snitslad bana.