Naturpasset

Naturpasset 2023 arrangeras av Mullsjö SOK och Friluftsfrämjandet i Mullsjö.

Naturpasset är en traditionell orientering med kontrollpunkter som är markerade med en ring på kartan och en skärm i naturen. I år finns det 30 naturpasskontroller i området öster om Mullsjö samhälle, mellan Mullsjö och Julared Hagårds Lagård. Kontrollerna är numrerade från 16-45. På varje skärm finns en bokstav som ska skrivas in vid kontrollens nummer på svarskortet. Kontroll 16-20 är markerade med en ca en meter hög trästolpe som är målad orange-vit på övre delen av stolpen.

Bokstäverna du hittar på respektive område bildar två separata ord, dessa kan du fylla i på ditt svarskort. 

Cykelpasset är en fotoorientering i området mellan Sandhem och Mullsjö som går ut på att para ihop kontrollpunkterna på kartan med rätt foto. I år är det 15 kontrollpunkter som är numrerade från 1-15. Inom ringen för kontrollpunkten ska du hitta en av bilderna. Skriv in fotots beteckning. (B1-B15) under rätt kontrollnummer i svarskortet. Vilka två ord bildar bokstäverna? Ett för naturpasset och ett för cykelpasset.

Skulle en skärm saknas eller om du upptäcker andra felaktigheter är vi tacksamma om du hör av dig via mejl till info@msok.se

Natur- och Cykelpasset kan köpas hos nedanstående partners:

Passen kostar 100.- och betalning sker via swish på köpstället. Under hösten hålls en avslutning där även prisutdelning sker, för de med samtliga rätt väntas extra fina priser.

Tack till Naturpassets sponsorer:

Och tack till vår färgpartner – Colorama i Mullsjö, Din färghandlare

Tänk även på att den traditionella cykeln lyder under allemansrätten vilket innebär att du får cykla både i naturen och på enskilda vägar om det inte finns särskilda restriktioner för området. Men tänk på att inte cykla över tomt, plantering eller mark som lätt skadas. Cyklar med motor, till exempel elcykel, får köras på vägar och cykelbanor men inte på stigar eller fritt i terrängen. (Läs mer på naturvardsverket.se) 

Tänk på att respektera tomtmark och att värna allemansrätten. ” Inte störa och inte förstöra.” 

Ha en trevlig tur i vårt fina närområde!